Business Tips Dentistry Odlično implantologija stomatološke usluge

Odlično implantologija stomatološke usluge

Najbolje ocijenjeno zubne krunice stomatološke usluge: Naša stomatološka ordinacija Banja Luka – dr Čavić je moderna zdravstvena ustanova koja pruža širok spektar stomatoloških usluga koristeći najsavremeniju tehnologiju i metode lečenja. U našoj ordinaciji, pacijenti mogu očekivati vrhunsku dijagnostiku, prevenciju, lečenje i rešavanje problema sa zubima, desnima i ustima. U našoj ordinaciji, pacijenti mogu očekivati vrhunsku njegu i profesionalnu uslugu od strane obučenih stomatologa, što može pomoći u očuvanju zdravlja Vaših zuba i desni, a takođe i poboljšati Vaš osmjeh i samopouzdanje. Pronađi dodatno informacije u stomatoloska ordinacija Banja Luka.

Poboljšano oralno zdravlje: Jednom kada se zubni implantati integrišu sa vašom viličnom kosti, pružiće dovoljno stimulacije da spreči gubitak kosti. Održavanje pravilne strukture čeljusne kosti je važno jer zadržava prirodan oblik vašeg lica i pomaže u držanju preostalih zuba na mjestu. Također, zubni implantati se ne oslanjaju na druge zube da drže nadomjestak na mjestu kao što to čine djelomične proteze i mostovi. Ovaj dodatni stres dovodi te zube u veći rizik od karijesa i infekcije. Iako zubni implantati ne zahtijevaju posebno održavanje osim redovnog četkanja zuba i zubnog konca, proteze se moraju redovno skidati i čistiti. Ovo možda neće smetati drugima, ali nekim pacijentima može biti nezgodno.

Izbjeljivanju zuba pristupajte oprezno ako imate puno zubnih faseta, spojeva, plombi, krunica i mostova. Izbjeljivač neće posvijetliti ove proizvedene zube – što znači da će se isticati među vašim tek izbijeljenim prirodnim zubima. Da biste uskladili svoje belje zube, možda ćete morati da istražite nove stomatološke radove, uključujući fasete ili lepljenje.

Izbjegavajte ‘propadanje flašice za bebe’: Ne stavljajte svoje novorođenče ili starije dijete da odspava sa flašicom soka, adaptiranog mlijeka ili mleko. Zašećerene tekućine se lijepe za njegove zube, hraneći bakterije koje mogu uzrokovati karijes. Ako svom djetetu morate dati flašicu da ponese u krevet, uvjerite se da sadrži samo vodu. Bebe se rađaju sa svim zubima – ne možete ih vidjeti jer su skrivene u desnima. Mliječni zubi počinju da se probijaju kroz desni oko 6. mjeseca, ali je važno započeti dobru oralnu njegu odojčadi i prije izbijanja prvog zuba. Iz zdravih desni nastaju zdravi zubi. Obrišite bebino desni mekom krpom za pranje nakon hranjenja. Ovo pomaže u uklanjanju bakterija koje mogu uzrokovati karijes.

Ako su vam zubi sivkasti, a ne žuti, izbjeljivanje neće uradi mnogo. Morat ćete potražiti metode za ispravljanje sijedih, što može uključivati restauracije na kavitetima. Za sijedu boju koju inače ne možete popraviti, možda ćete htjeti investirati u ljepljene zube ili fasete. Jedna uobičajena nuspojava izbjeljivanja zuba su osjetljivi zubi u 24 sata nakon što su vaši zubi bili izloženi gelu za izbjeljivanje. Možete uzeti lijek protiv bolova kao što je ibuprofen ako je osjetljivost prevelika.

Zapečatite probleme. Trajni kutnjaci dolaze oko 6. godine. Tanke zaštitne prevlake nanesene na žvačne površine stražnjih zuba mogu spriječiti karijes u jamama i fisurama. Ipak, samo jedno od troje djece u SAD-u prima zubne zaptivače. Razgovarajte sa svojim stomatologom u Personal Care Dentistry. Koristite fluor. Fluorid jača gleđ, čineći je manjom vjerovatnoćom propadanja. Tri od četiri Amerikanca piju vodu koja sadrži fluor. Ako vaša voda nije fluorisana (tj. pijete flaširanu vodu), razgovarajte sa svojim stomatologom u Stomatološkoj ustanovi za ličnu njegu, koji vam može predložiti da nanesete fluorid na vaše zube. Mnoge paste za zube i sredstva za ispiranje usta takođe sadrže fluor.

Sama izrada dentalnih krunica na implantima, počinje otvaranjem implanata i uzimanjem otisaka. Nakon uzimanja otisaka u zubotehničkoj laboratoriji se biraju abatmenti za svaki dentalni implant posebno i nakon obrade abatmenta počinje izrada stalnih zubnih krunica. Za izradu zubnih krunica na implantima potrebno je 7-14 dana, sa dvije do tri probe u tom periodu. Za vrijeme tih proba definitivno se određuje boja i oblik zubne krunice, a sve u saradnji sa pacijentom i njegovim željama. Na kraju slijedi definitivno pritezanje abatmenta i cementiranje stalnih zubnih krunica, čime se završava cijeli proces. Pročitaj još više informacije u drcavic.com.