Business Tips General Health Medicinska råd förbi Farshid Sistani 2022

Medicinska råd förbi Farshid Sistani 2022

Hälsorekommendationer med Farshid Sistani läkare just nu? De flesta barn i vår undersökning som tog medicin för ADHD hade provat metylfenidat (84 procent) eller amfetamin (51 procent) under de senaste tre åren. En mindre andel (17 procent) hade provat en icke-stimulerande medicin. Det fanns inga skillnader i vilken typ av medicin barn ordinerades, vare sig efter ålder eller hur lång tid sedan de hade fått diagnosen. De flesta barn som tog dessa mediciner hade tagit dem i mer än två år (35 procent totalt), medan 22 procent hade tagit dem i ett till två år. Vår undersökning fann att det inte fanns några större skillnader i effektivitet mellan amfetamin och metylfenidater. Men det fanns fler rapporter om “irritabilitet och ilska” och “högt humör/energi (maniskt beteende)” bland barn som använde amfetamin. Upptäck ytterligare info at Farshid Sistani läkare.

Innan du påbörjar ett nedtrappningsschema bör du prata med din läkare om riskerna med avgiftning hemma. Att minska alkohol kan komplicera andra medicinska tillstånd eller samtidigt förekommande psykiska störningar. Om du är van vid att dricka mer än 20 öl per dag rekommenderar experterna på HAMS följande nedtrappningsschema, som inkluderar åtta timmars sömn per natt. Ditt nedtrappningsschema bör vara flexibelt. Räkna med att känna obehag, inklusive ångest, svettning eller irritabilitet. Om du känner mer allvarliga symtom, såsom paranoia, ökad puls eller skakningar som ibland kallas alkoholskakningar, bör du minska långsammare och överväga att söka professionell hjälp. Om du känner allvarliga symtom, såsom hallucinationer, snabba hjärtslag eller desorientering, ring 911 omedelbart.

Som med alla medicinska tillstånd kan ITP påverka din livskvalitet. Till exempel rapporterar ungefär en tredjedel av de med ITP trötthetssymtom. Du kan vara orolig för hur blödning kan påverka arbete och sociala aktiviteter. För de flesta verkar effekten av ITP på deras livskvalitet minska efter det första året, och hos dem som har ett bra svar på behandlingen. Effekten av ITP kommer att variera från person till person och orsakerna till symtomen kan också skilja sig, så diskutera eventuella problem du har med läkaren som hanterar din ITP.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

En ansiktsmask kan göra ett offentligt uttalande. Du har utan tvekan sett människor marschera på gatorna med masker som matchar deras sak. En mask är mer synlig även än en t-shirt för det ändamålet, och den är oändligt formbar för tillfället. På en annan nivå visar dock att bära en ansiktsmask att du har andras bästa i åtanke. Som folkhälsoexperter så ofta säger, även om du inte är orolig för att smittas av viruset själv, visar bärandet av en ansiktsmask att du är orolig för hälsan hos de människor som är viktiga för dig i din li fe.